Szobonya Mónika - Pszichológus egyéni kezelései.

Bejelentkezés: 06 70 450 7737

Egyéni kezeléseimről Fotóalbum
Szobonya Mónika pszichológus portréja

Egyéni krízis kezelése

Ha úgy érzed, hogy legféltettebb titkaidat és problémáidat csak négyszemközt tudod elmondani, válaszd az egyéni konzultációt! Én már lehet, hogy találkoztam a problémáddal és így biztosan találunk rá megoldást! Mindennapi élethelyzeteinkből adódóan nem mindig tudjuk szorongásainkat, feszültségeinket úgy kezelni, ahogyan szeretnénk.

"Miért nem tudom szeretni Önmagam? Miért vagyok még mindig egyedül? Miért érzem magam kevesebbnek, mint a többi ember?"
Ezekre a kérdésekre találjuk meg közösen a választ.
Ha a lelkünkön sebet ejtettek és a fájdalmat megpróbáljuk magunkba fojtani, akkor előbb-utóbb a testünkön is megmutatkoznak ennek a jelei. Ne várjuk ezt meg!
Legfontosabb, hogy észrevegyük magunkon és a szeretteinken, hogy baj van és szakember segítségére van szükség!

Milyen lehetne az életed?

Kevesebb elvesztegetett idő

Hogyan kezeljük a depressziót

Milyen lehetne az életed a saját korlátaid nélkül? Ha szeretnéd ezt megtudni gyere el hozzám a stúdióba!
"A csodák akkor kezdenek felbukkanni az életedben, mikor legalább annyi energiát szentelsz az álmaidnak, mint amennyit a félelmeidnek szoktál." - Richard Wilkins
Ne hagyd, hogy az álmaid csak álmok maradjanak!

Online tanácsadás

gyakorlott pszichológussal

Online tanácsadás - gyakorlott pszichológussal

Azok számára, akik nem tudnak személyesen felkeresni, online tanácsadásra, Skype is van lehetőség.
Ha kérdésed van a szolgáltatásunkkal kapcsolatban, vagy az előzetes időpont egyeztetéssel kapcsolatban hívj a 06 70 450 7737 -es telefonszámon - Szobonya Mónika. További részletek az online tanácsadásról:

Egyéni kezelések

Párkapcsolati tanácsadás

Párkapcsolati tanácsadás Budapesten a 20. kerületben

Egy számunkra fontos kapcsolatért, főleg annak megmentéséért megéri segítőhöz fordulni, hiszen olyan dolgokat tanulhatunk magunkról és a párunkról is, amelyeket talán nem is gondoltunk volna korábban. Ha szükséged van segítségre hívj!

Egyéni kezelések

Mit tehetünk a párkapcsolatunk megóvásáért?

Mandala

Sok párkapcsolatban nem is egyértelmű, hogy mi a gond. A felek gyakran teljesen más dolgokat emlegetnek, mint ami valójában a problémájuk forrása. Egy jó szakember ilyen helyzetekben képes kimondatni velünk azokat a gondolatokat és problémákat, amelyek eddig talán saját magunk számára sem voltak egyértelműek. Segítek.
Ha a pároddal együtt szeretnétek jönni tekintsd meg a Család és párterápiás foglalkozásaink leírását itt:

Kismama Tréning

Várandóssághoz, szüléshez kapcsolódó lelki problémák megoldása

Kismama Tréning egyéni beszélgetések, vagy csoport keretein belül. Tréning a depresszió kialakulása ellen. Célunk a várandósság alatti és a szülés utáni hangulati betegségek felismerése és kezelése. A terhesség elején már megjelenhetnek a szorongások, félelmek, rossz közérzet, melyek a várandósság ideje alatt még jobban felerősödhetnek. A kilenc hónap sajnos nem mindenkinek áldott állapot. A kismamákat érintő hormonális hatások az idegrendszert is jelentősen megterhelik és az emiatt kialakuló a hangulatingadozások, valamint az új élethelyzet által fellépő feszültségek és a szorongások komoly veszélyeket rejthetnek magukban. A terhesség alatti hangulati betegségek, depresszió felismerése és kezelése és megfelelő lelki egyensúly elérése nagyon fontos a születendő gyermek egészséges fejlődéséhez. A kismama érzelmi állapota önmagának, a gyermeknek és a apának is egyaránt sorsdöntő lehet ebben az időszakban. Ebben szeretnék segíteni! A tréningünkön a módszereink és gyakorlataink segítségével elérjük, hogy a nyugalom, kiegyensúlyozottság és a boldogság megélése lehetővé váljon, és stabilan harmonikus lelkiállapotot eredményezhessen.

Kismama tréning Pesterzsébeten


A tréning eredményességéhez 4-5 alkalom szükséges melyben a meditatív relaxációs technikák elsajátítása, szorongások oldása, az érzelmek alapos megbeszélése és helyreállítása történik.
Jelentkezni telefonon lehet Szobonya Mónikánál a +36 70 450 7737 telefonon.

Egyéni foglalkozások

Egyéni krízis szituációk kezelése

Symbolum terápia Budapesten a 20. kerületben

Az első pár alkalom a bizalom kiépítéséről szól, hogy a páciensnél szimpátia alakuljon ki velem szemben és a stúdióban jól érezze magát. Aki eljön hozzám őszinte tudjon velem lenni. Ez nem orvosi rendelő! Ez mentális problémákra kialakított stúdió. Itt oldottabb a légkör szinte azonnal, itt nincs alá-felé rendeltség. Segítő van és segítségre szoruló ezt fontos hangsúlyoznom! Majd mikor kiépült a kapcsolat akkor kezdünk el dolgozni az adott krízisen. Fontos a jó közérzet visszaállítása. Mit ronthattunk el a saját életünkben? A válasz nem mindig egyértelmű, fontos hozzá az önismeret is. Nagy bajban, fájdalmas helyzetekben, krízisben senki sem tud jól dönteni. Ilyenkor nagyon fontos megbeszélni a helyzetet valakivel! A Lélek-Egyensúly Stúdió energia a léleknek ha túl elfoglalt, túl stresszes, túl fáradt és nem érdekli semmi, akkor mi megmutatjuk a vészkijáratot a hétköznapokból. Ha a lélek a test nyelvén üzen … beszélnünk kellene, mindenről, de legfőképpen arról, ami fáj! Ha a lelkünk megsebződik, és a fájdalmat megpróbáljuk magunkba fojtani, akkor előbb-utóbb a testünkön is megmutatkoznak ennek a jelei. Ne várjuk ezt meg!
Kisebb-nagyobb krízishelyzetet mindenki átél élete során. Ez a lelki egyensúlyi állapot felborulását jelenti, amely azután kizárólag egy új egyensúly kialakulásával oldódhat meg. A célom a válsághelyzet okozta veszélyek gyors elhárítása, és a korábbi állapot gyors visszaállítása, a végső célom pedig, a korábbinál magasabb szintű, fejlettebb lélek-egyensúlyi állapot elérése.
A krízis megoldása azért is fontos, mert a lelkünk válsága rendszerint a kapcsolatainkban is komoly kárt tesz, amelyet annak elmélyülésével mind nehezebb megoldani.
A válságban lévő lelkünk miatt egy beszűkült világlátás, döntésképtelenség, zaklatottság, állandó feszültségérzés, koncentráció hiánya, és a kilátástalanság, reménytelenség érzése jellemző ránk.
Ennek hátterében leggyakrabban valami komoly veszteség áll: egy szeretett személy betegsége vagy elvesztése, válás, váratlan munkanélküliség, betegség, erőszakos cselekmények vagy kapcsolati konfliktus, de lehet bármely traumatizáló esemény.
Legfontosabb, hogy észrevegyük magunkon és szeretteinken, hogy baj van, és pszichológus szakember segítségére van szükség.

Egyéni foglalkozások

Életút vezetés

Mandala

Életvezetési tanácsadás mindenkinek javasolt, aki életútjában megakad, fontos egy külső segítő aki visszaállíthatja, elgondolkodtatja a pácienst, miért történik mind ez vele, Véletlenek nincsennek! Élethelyzeteinből sok problémás helyzet adódhat, van aki megtudja oldani egyedül és van aki segítséget kér. Fontos, hogy az élethelyzeteinkbe ami rossz ne süppedjünk bele, nyitottá kel válnunk ahhoz, hogy lássuk férfi- női szerepeinket, családi helyzetben munka és a család helyes arányát. Felfigyeljünk a gyermekeinkkel való konfiktusokra amit akár mi is generálhatunk ...
Az Életvezetési tanácsadás hasznos segítséget jelenthet továbbtanulásnál, vagy új munkahely keresésnél, hogy erősségeinkkel, gyengeségeinkkel tisztába legyünk. Ebben is szintén segítséget tudok nyújtani azoknak akik hozzám fordulnak.
Az életvezetési tanácsadás területei:

Egyéni kezelések

Fóbiák, szorongások és depresszió

Mandala

Gyógyító beszélgetés keretében, vagy csoportos tréningeken építkezünk, majd a terv és a cél: ép testben ép lélek. De ezért tenni kell! A váloztatás nem jön magától. Fontos, hogy kítartóak és türelmesek legyünk saját magunkhoz. Aki segítségért hozzám fordul, fontos, hogy tudja ezt!

Egyéni kezelések

Önismeret

Egyéni önismereti foglakozás Budapesten a 20. kerületben

Egyéni vagy csoportos tréningek formájában is. Kinek melyik helyzet szimpatikusabb, hol tudja Önmagát legjobban felvállalni. Kevesebbrendűségi érzések miért alakultak ki, női férfi identitásunk viselése, Gyermek- szülő kapcsolat problematikája, házassági krízis. Én mit szeretnék? Jól érzem magam a kapcsolatomban? Mi hiányzik nekem? Elengedés, megbocsátás magamnak és a másiknak. Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keressük együtt a választ úgy, hogy közben mindenki változtathat önmagán egy boldogabb, kiegyensúlyozottabb életért. Mindenkinek egy élete van, fontos, hogy jól érezze magat benne. A Stúdió és az én elképzelésem erre épül: Általában a kisugárzás, megjelenés első alkalom mindenkinél fontos, ezek nem külső jegyek csak, ha a pszichénkkel, lelkünkkel baj van, azt akaratlanul is megjelenítjük felismerhetővé válik akár mennyire leplezni szeretnénk. Ebben állok rendelkezésükre a hozzám forduló személyeknek.

Egyéni kezelések

Szenvedélybetegségek

Szenvedélybetegség illusztráció

A szenvedélybetegek számára saját Önös szenvedélyük -pszicoaktív szerek-, okozzák a legnagyobb problémát. Könnyen, és gyorsan viszonylag a szociális hálón kívül találják magukat.
Viselkedésükre jellemző a kiszámíthatatlanság, olykor agresszió ha a függősége tárgyát azonnal nem kapja meg.
A család környezete első körben támogatja, majd belefásulnak a reménytelenségbe. A beteg egyedül marad, személyisége egyre jobban beszükül, függősége egyre jobban elhatalmasodik. Életcéljává válik a függőség tárgyát minden áron megszerezni. Antiszociális viselkedésektől sem megriadva csak a szenvedélye tárgya élteti.
Majd amikor testileg, lelkileg, anyagilag és emberileg is leromlik, olyan rossz állapotba kerül, akkor a szenvedéye elveszti tápláló, feltöltő szerepét, ha egyáltalán létezett olyan.
Gyógyulást akkor érünk el, ha első körben a páciens szembenéz a tényekkel, és elfogadja hogy szenvedélybeteg.
Az alkoholizmusról egy kicsit bővebben: A magyar egészségügy jelenleg nem rendelkezik kellő számú alkalmas szakemberrel ehhez, és nincsenek erőforrásai. Az elvonószerű kezeléseken a betegek 10-20 %-a iszik a kezelés alatt. További 30-40% egy hónapon belül esik vissza, a többiek általában 3-12 hónap között. Az alkoholistákat a többi szenvedélybetegekhez hasonlóan, kiscsoportos keretek között lehet eredményesen kezelni. Ennek fő oka, hogy a szenvedélybetegek nem látnak rá saját, torz gondolkodási formáikra, egy másik betegen viszont észreveszik és így "tükör által" tudnak csak változni. Aki egyszer alkoholista lett, soha nem lesz normál ivó. A visszaesés része a betegségnek. Az egyik legfőbb tünete. Nem kötelező azonban visszaesni. Nagy általánosságban azt lehet mondani, hogy át kell gondolni, hogy miben nem változott eleget az illető. Aki nem változik, újra inni fog. A változás a felépülés szinonimája. Fontos, mint minden krónikus betegség, így az alkoholizmus is karbantartást igényel.

Egyéni kezelések

Haláleset feldolgozása

Haláleset feldolgozása mindenkinél aki szeretett személyt, hozzátartozót vesztett el, úgy éli meg , hogy vége a világnak, súlyos érzéketlenség, érdektelenség, deprimáltság lehangoltság, szorongás jellemezheti a gyász feldolgozását az úgynevezett gyászmunkát. Akár hasonló mintegy depresszió tüneteivel. Szeretteink meggyászolása természetes folyamat. A gyászmunka hat hónapig, teljesen normális. Utána patológiássá válhat, mindennapjainkat meghatározza így közérzetünk, hangulatunk nem javul. A munkában érdektelenné válunk, a családunkra nem tudunk úgy figyelni. Ilyenkor érdemes segítséget kérni.

Egyéni kezelések

Szimbólumterápia

Szimbólumterápia Budapesten Délpesten a XX. kerületben

A szimbólumterápia vagy Symbolum terápia -módszer- szimbólumokkal való kezeléssel fel tudjuk tárni, hogy egy bizonyos betegségnek milyen lelki háttere van, és innen kezdődik a folyamat. Mélylélektani jellegű, valamilyen múltbéli traumából nem tudtunk túljutni, megszabadulni. Ez azért van mert a tudat alatti őrzi az emékképeket és ezeket integráljuk át a szimbólumokra. Ezeket az arhetipusokat soha nem szabad szó szerint értelmezni.

Az életvezetési tanácsadás területei:

 • egészséges életvitel, stressz- és konfliktuskezelés
 • életmódváltás: fogyás, öltözködés, egészséges életmód, sport, költözés, családalapítás
 • párkapcsolati problémák: párválasztási nehézségek, házasság, válás, csalódás, féltékenység
 • férfi-női szerepek a társadalomban és a családban
 • családon belüli problémák, szülő-gyermek konfliktuskezelés
 • munkahelyi problémák: munkahelyváltás, beilleszkedés, önérvényesítés
 • célkitűzések, életcélok megvalósítása
 • kreativitás, motiváció, önismeret és személyiségfejlesztés
 • karriertervezéssel, pályaválasztással kapcsolatos nehézségek
 • magánélet összehangolása a munkával
 • időgazdálkodási technikák, személyes hatékonyság
 • szociális képességek, viselkedéskultúra, illemtan

Pszichés segítségnyújtás:

Életvezetési tanácsadás, pályaválasztási tanácsadás, pályaorientáció, pályakorrekció felnőtteknek és fiataloknak egyaránt.
Pszichés támogatás sajátos nevelési igényű gyermekeknek és szüleiknek és adott esetben gyógypedagógus bevonása a munkába.
Krízis, szorongás, pánik kezelése feldolgozása egyéni foglakozásokon és Csoportos tréningeken.
Házassági nehézségek, gyermeknevelési problémák, gyász feldolgozása. Hangulati problémák, öngyilkossági gondolatok kezelése. Munkamódok: szimbólumterápiák, önismeret, relaxáció, meditáció.

Tarts velünk a Facebookon vagy az Instagramon